sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Vähän jännitystä peliin!

Aamulla heräsin hyvissä ajoin, vaikka täytyy sanoa, että 5 tunnin aikaeroon tottuminen on mennyt lähes huomaamatta. Petrillä otti ensimmäisen päivän valvominen vähän voimille, mutta nyt ollaan ihan jo rytmissä. Aamupala syötiin Club loungessa. Rauhallinen ympäristö ja valinnanvaraakin oli, mutta huomenna suunnataan kuitenkin perusjamppojen puolelle, koska munanpaistaja puuttui. Se pittä olla.

Altaalla oltiin jo yhdeksältä ja aamupäivä meni siinä auringossa ja välillä varjossa makaillessa. Viereinen rakennus pimensi tunniksi koko allasalueen. Katolle vaan kaikki altaat jatkossa! Petri ui monta kertaa ja itsekin uskaltauduin sentään kerran uimaan. Kylmää oli. Siis ehkä 23.

Annikan ja Kimmo bongasivat meidät altaalta ja lädettiin lounaalle reppureissareiden alueelle Bui Vien kadun ympäristöön. Mikä se onkin, että hotellilla kaks olutta maksaa 220  000 dong ja paikallisten suosimassa kuppilassa saa samaan rahaan kaljat kolmelle , yhdelle Spriten ja kaikille ruuat. Ja kukaan ei varmaan myy tappiolla... Ihme logiikka. Ruoka oli hyvää, mutta mun annos oli nimeltään "noodles with SHRIMS & squid. Petri annos "pineapple rice with SHRIMP. Muuten hyvä, mutta kummankaan annoksessa ei ollu yhtään katkarapua. Kaikki (eli 2 kpl) oli tullut A&K annokseen :) Laskua tuotaessa valitin tästä tietysti tarjoilijalle (erittäin ystävällisesti, huom), hän sanoi "wait a minute" ja johtaja paikalle! Johtaja pahotteli ja sanoi, että antaa 15% alleunusta ruuasta. Asiasta kannattaa aina reklamoida - asiallisesti.

Ainoa miinus reklamoinnissa oli se, että innostuin alennuksesta (n. 1€) niin, että unohdettiin Petrin silmälasit ruokapaikkaan. Ne kuitenkin onneksi palautettiin kauniin hymyn kera, kun reilun tunnin jälkeen palattiin niitä hakemaan. Poikettiin myös siinä "virallisessa" hotellissa syömässä Fazerin ruokaisaa popcornsuklaata ja jerkkua. Haettiin samalla Petrin hellehattu.

Päiväunet (siis Petri), suhkut ja sen jälkeen taas ilmaisille drinkeille ja hoors döövreille vai mitä ne oli. Syötiin itsemme ihan ähkyyn sushia, kevätkääryleitä, perunalla peitetyjä katkarpuja ym. mitä huoneen hintaan kuului. Lisäksi kuoharia ja punaviiniä. Petrin roomicola oli rommia ja jäitä, colaa piti hakea itse lisää, että pystyi juomaan.

Vaikka mahat oli ihan ratkeamista vailla lähdettiin A&K kanssa vielä syömään. Osuttiin Ben Thanh markkinoille, joiden kyljestä löytyi "muovituolipaikka", jossa jaettiin nuudeliannos. Vihdoin löydettiin myös paikka, mistä sai GT:tä - meidän neljän reissujuomaa. Niitä sitten yhdet kipattiin hyvin alkaneelle reissulle!

Mutta kyllä se hyvyys siitä haihtui, kun tultii huoneeseen ja Petri huomasi, että puhelinta ei missään! Kaikki paikat haettiin ja kävin kysymässä loungestakin - ei mitään. Kehitettiin jo muutama kauhuskenaario, mutta järki voitti ja lähdettiin omia jälkiä takaisin. Ja ette arvaa! GT-paikan tarjoilija oli ottanut puhelimen talteen ja se löytyi siis 100 metrin päästä hotellista. Löytöpalkkioon meni saman verran kuin päivän ruokiin, mutta ei yhtään harmita. Jessus sentään, ehti vähän jo puntti tutista.

Huomenna suunnataan varmaan sotamuseoon. On sitten Vietnamin sota kuitattu, kun ei tunneleihin menty konttaamaan. Ja illalla on Kimmon synttäriristeily. Vastoin ennakkosuunnitelmia AM:n ryhmän kanssa, mutta pääasia että on joku laiva, joka pinnalla pysyy. Jos ei nyt tällä kertaa se Bonsai ollutkaan, niin hauskaa on varmasti luvassa. Ylihuomenna suunnataan jo Hoi Aniin.

1 kommentti:

  1. Täytyy olla kevyempää ruokaa, kun jaksatta syödä noin usein :)
    Me ollaan tehty lumitöitä. Pakkasta vain -1 astetta ja hämärää, et nauttikaa lämmöstä.

    VastaaPoista