lauantai 24. tammikuuta 2015

Good morning Vietnam!

Eilen käytiin vielä syömässä Barbeque Garden ravintolassa. Pöydät oli ulkona lyhdyin koristellussa puutarhassa ja jokaisen pöydän keskellä oli kaasulla toimiva grilli. Grillissä sai grillata tilaamansa vartaat: lihaa, kalaa, kanaa, rapuja ja kasviksia. Pikkusen räiski rasvaa, muttta maukasta oli. Ihan oltiin mestari-grillaaja tasoa!

Aamulla sitten muutettiin hotellia New World Saigoniin. Saatiin huone jo ennen yhdeksää ja huippupalvelu Club-kerroksessa. 11. kerroksen huoneesta on hyvät näkymät, mutta ei ehditty minuuttiakaan ihaileen kun jo lähdettiin AM:n kaupunkikierrokselle. Bussi täyteen porukkaa ja kohti kiinalaista kaupunginosaa. Kierreltiiin myös presidentin palatsissa, josta kuva, ja lakkatehtaassa. Palatsista tuli mieleen Kuuba, jotain samaa tunnelmaa. Panssarivaunut pihassa ja Petri Parolan kasvattina tunnisti sen heti venäläisvalmisteiseksi. Lakkatehdas oli se pakollinen "näe kuinka kaikki tehdään ja osta sitten kalliilla". Tosin kaikki käsityöläiset pitit ruokkista ja söivät nuudeleita kipoistaan, joten työnäytös jäi näkemättä.
Viimeinen kohde oli Jadekeisarin pagodi. En ihan tarkkaan muista nyt historiaa, mutta jotenkin siihen liittyi joulupukki ja etenkin karpit (pirholaisille tiedoksi). Puluja lenteili sadoittain, joten kauaa ei uskaltanut pihassa seisoskella. Altaassa ui kymmenittäin kilpikonnia, suurimmalla osalla sammalta kilpi täynnä. Ei tainnut vesi altaassa paljon vaihtua. Itse pagodissa tuoksui suitsuke. Tunnelmallista.

Retken jälkeen käytiin nuudelikeitolla Pho 2000 ravintolassa. Tässä pikkupaikassa presidentti Clintonkin oli käynyt aikanaan. Taidettiin istua just Billin pöytään. Ainakin kuva oli just siinä!

Lounaan jälkeen piti mennä hotellin altaalle, kun kerran oli hotellia vaihdettu, että allas saadaan! Ja banaanit!!! Altaalla oli ihan hirveet bileet! Satoja ihmisiä ängettynä pienelle allasalueelle ja kamala musiikki pauhasi niin, että ei ajatuksiaan kuullut. Ei todellakaan mun juttu! Siis päiväunille. En tosin saanut unta eli ei mitään uutta sillä rintamalla.

Oltiin eilen jo ostetu liput Golden Dragon vesinukketeatteriin. Vesinukketeatteri on vanha katoava vietnamilainen perinne. Ei sitä oikein voi sanoilla kuvata. 6 hengen sändi soitti ja tuotti kaikki äänet lavan sivulta. Lavalla oli allas täynnä ruskeeta vettä ja sen keskellä liikkui mitä eriskummallisempia olioita: lohikäärmeitä, ihmisnukkeja, veneitä, lintuja, vesipuhveleita... Mun suosikki oli muna, joka upposi ja josta tuli pieni tipu :) Vähän lämmitti sekin, että AM:n retkeiäiset oli takarivissä ja me paraatipaikoilla 4. rivissä. Nyt kannatti olla omatoiminen. Neljän hengen liput maksoi 680 000 eli 28€. Kannatti.

Teatterin jälkeen poikettiin hotellilla, koska Club-huoneen hintaan kuului ilmaiset drinkit ja pienet naposteltavat klo 17.30-19.30. Ja jos on  maksettu, niin pakkohan sitä. Mä mietinkin pääni puhki mitä ne tervetulokijeessä olleet hors d'oeuvres nyt tarkotti... Musitin että ne on jotain kananmunia (nehän olikin a la Benedict)! Mutta kyllä se selvisi: kevätkääryleitä, rapukakkuja, nuudeleita, brownieseja, juustoja, oliiveja, hedelmiä ym. ym. Eihän sitä olis tarvinnu syömään lähteä enää ollenkaan. Otin lasin kuoharia, kun en kerran lentoasemalla saanut ja juustojen kanssa punkkua. Petrinkin oli pakko ottaa syömisten kanssa olutta, kun tekivät niin vahvan paukun. Voi meitä. Kyllä näkee, että enempi ollaan keskitytty niihin läävähotelleihin.

Käytiin sitten kuitenkin syömässä A&K:n kanssa lähikorttelissa. Kuppilassa kaikki muut oli paikallisia ja hinnat sen mukaiset. Olut (333 - hyvä merkki, tuotta onnea) maksoi 13 000 dong eli 50 senttiä. Kahden henget ruuat ja juomat alle 8€. Ei paha. Hetki vielä ihmeteltiin puistossa sulkkiksen pelaajia. Täällä sulkapallon näköistä palloa potkaistaa jalkapohjalla, näyttää hienolta - ja vaikealta. Ei auta tällä lonkalla kokeilla. Käytiin mös katsastamassa mikä tanssi on vuorossa puiston tanssikorokkeella, tänään oli mukaeltu cha-cha. Petrin tanssijalkaa heti kutkutti.

Huomenna ei aiota tehdä mitään! Jos aamupäivällä maattais altaalla (jos ei satu mitään partyja) ja sitten... En tiedä mitä. Se tässä lomassa niin ihanaa onkin. Ja lämpöä ja aurinkoa riittää, päivällä yli 30, illallakin yli 20. Total relxation :)

2 kommenttia:

  1. Paljon ootte ehtineet päivässä nähdä! Toivottavasti altaalla on huomenna rauhallisempaa ja saatte keskittyä Pian ja mun lempipuuhaan 😎

    VastaaPoista