tiistai 6. tammikuuta 2015

Täällä taas! 16 yötä reissuun!

Aloittelen kolmatta matkablogia vähän sekavissa tunnelmissa ja pakkasen paukkuessa melkein -20. Menin sitten tuttuun tapaani lueskelemaan tripadvisorin keskustelufoorumia ja kauhukseni huomasin, että paljon kehuttu rantakohteemme valkoinen hiekkaranta on hävinnyt taivaan tuuliin! Tai pikemminkin meren aaltoihin! Hotelli vastasi kyselyyni, että "there is some problem with Cua Dai beach and you can't swim or walk there". Että semmonen ranta :)

Mutta palataan nyt vähän perusjuttuihin eli siihen minne ollaan menossa ja miksi. Lähdössä siis Petrin kanssa Vietnamiin Aurinkomatkojen Saigon - Hoi An - Saigon reissulle 22. tammikuuta. 4+8+2 yötä eli pari viikkoa yhteensä kaupunkia ja rantaa. Vietnamia mietittiin jo muutama vuosi sitten, mutta nyt ihanien ystäviemme Annikan ja Kimmon innoittamana varattiin paikat samalle AM:n reissulle, tosin eri hotelleihin. "Sieltä otetaan mistä havemmalla saadaan" on edelleen johtotähti ja AM:n paketti (suorat lennot Saigoniin, sisäiset lennot Hoi Aniin, hotellit ja kaikki lentokenttäkuljetukset) tuntui ihan vertailukelpoiselta, joten siihen päädyttiin. Nyt kyllä jo ennen reissua päätin, että on viimeinen valmismatka! Innokkaana valittajana olen jo reklamoinut AM:lle ennen matkaa eli kysynyt mm. miten korvaavat, jos/kun rantaa ei ole. Ei mitään vastausta, vaikka upea hienohiekkainen ranta on mainittu nimenomaan kohteen plussana. Kysyin myös hotellipaketin vaihtoa, mutta ilmoittivat yhdellä lauseella, että hotellissa ei ole tilaa, vaikka siis tilaa on kyllä hotellissa (tarkastin), mutta ei ehkä AM:n kiintiössä. Joustamattomuus ottaa päähän, vaikka kai se näihin valmismatkoihin kuuluu, mutta eniten se, ettei viesteihin vastata.

Mitään tarkkoja suunnitelmia ei ole tehty Saigonin illallisristeilyä lukuunottamatta. Kimmo täytti pyöreitä (oliko se 30???) marraskuussa ja me annettiin synttärilahjaksi illallinen Bonsai-laivalla ajatuksella, että päästää itsekin mukaan. Mennään omin päin eikä AM:n retkellä. Varauksen tein sähköpostilla ja tuovat liput ja keräävät maksun hotellilta, mielenkiintoista... On kyllä kehuttu firma, ihan pitäis parasta mahdollista olla. Ja vesinukketeatteri ajateltiin katsastaa. Muuten mennään fiiliksen mukaan. Ainakaan Vietkongin sissien tunneleihin mua ei saa, vaikka niitä ihan must-kohteena pidetään. Ainoa varsinainen kammo mulla on ja se on ahtaanpaikankammo! Luin, että jenkkituristeja on jäänyt tunneleihin jumiin, vaikka niitä tunneleita on jo isonnettu. Ei kiitos - edes tällaiselle pygmille. Shoppailtavaa kai olisi Saigonissa vaikka mitä, mutta kun ei vaan pysty. Ehkä Petri pystyy... Tosin viilentymässä voisi käydä jossain luxusostoskeskuksessa. Ja muuten ihmetellä suurkaupungin menoa. Ja SYÖDÄ!

Hoi Anissa etsitään sitten varmaan sitä kadonnutta hiekkarantaa! Eroosio on kuulemma sen syönyt, kun on ollut poikkeuksellisen sateista ja tuulista. Vieläkin siellä sataa, mutta onneksi luvattiin  vähän parempaa säätä tammikuun lopulle. Säätä voitte seurata sitten  suoraan blogista, kun omin pikkukätösin onnistuin taas saamaan säätiedot tänne! Itsekin vielä ihmettelen miten se onnistui.... Hoi Anissa on myös Unescon maailmanperintöluetteloon listattu vanha kaupunki, joka kuvien perusteella näyttää just sellaiselta menneen maailman rähjäiseltä loistolta, joka on mun makuuni. Kokkauskurssiakin mietin, jos Petri oppisi uusia reseptejä. Ja Annika haluaa päästä vesipuhvelin kyytiin :)

Pistin taas blogin pystyyn, koska laiskana huomasin, että tästä saa helposti tekstit kopioitua valokuvakirjaan reissun jälkeen. Ja muutama jo ehti kysyäkin tuleeko blogia tällä kertaa eli kiitos jo etukäteen kaikille, jotka jaksavat lukea tätä. Ajattelin optimistina, että Nuppukin voi tästä sitten katsoa mitä äitille ja isille kuuluu. Mutta sanoi kyllä rehellisesti Intia-blogista puhuttaessa että "en mä koskaan sitä lukenu". Täytyy jotenkin vielä kiristää sitä... Pääasia on kuitenkin, että reissu on jo ihan kohta ja seura on ensiluokkaista <3 

  

1 kommentti: