torstai 12. helmikuuta 2015

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin...

Huomenna tulee viikko siitä, kun palattiin reissusta. Mitä jäi käteen?

Ensinnäkin: huippu reissu! Ihan yksi parhaista. Vietnam on mukava maa: ei vielä liikaa turistinen, perusystävällistä meininkiä mutta liika pokkurointi puuttuu, paljon nähtävää, hyvää ruokaa, halpaa. Tarvitaanko muuta???

Yhdellä Aamulehden palstalla voi raportoida tapahtumia, juhlia ym. ja siellä aina kysytään "säilyikö sopu?" No, vaikka tämä ei mikään varsinainen parisuhde-blogi ole, niin voin todeta, että sopu säilyi. Itseasiassa Petri ihmetteli
 toiseksi viimeisenä päivänä, että ei ole vielä saatu oikein kunnon riitaakaan aikaiseksi. Vielä ehtis! Ei viitsitty, kun oltiin lomamielellä. Muutenkin päästiin heti lomafiilikseen, eikä arkiasiat pyörineet mielessä.

Yhdistelmä Saigon - Hoi An - Saigon toimi hyvin. kaupungin vilinästä ja mopojen piirityksestä oli mukava päästä maaseudun rauhaan. Se että rantaa ei todellakaan ollut, ei haitannut lopulta yhtään. Etenkin kun löydettiin ne pyörät! Mut on luotu pyöräileen mummopyörillä. Ja pelkästään tasaisella. Ja pelkästään +23-26 C ja auringonpaisteessa.
Hotellivalinnat oli hyvät, vaikka vähän ensin emmin, että olisko pitänyt valita kalliimpi vaihtoehto. Saigonin Vien Dong oli hyvällä, keskeisellä paikalla ja muutenkin OK. Aamupala ei parhaita, mutta so what. Kahden päivän omakustanteinen New Word Saigon osui hyvään saumaan: saatiin vähän altaalla väriä pintaan, Petri pääsi uimaan ja vieläkin muistelen sitä kahden tunnin "complimentary hors d'oeuvres" ja kuohareita... Piti oikein tarkistaa googlesta taas toi hors-juttu oikeinkirjoituksineen. Pari päivää riitti ihan hyvin, muut meni ongelmitta siinä perus-turistihotellissa.
 Hoi Anin River beach hotelli oli myös ihan nappivalinta. Kun uima-altaan minimaalisuudesta selvittiin pystyttiin nauttimaan ihanasta terassilta avautuvasta jokinäkymästä. Hoi An oli tosi tuulinen alkuvuodesta ja rannalla oleviin hotelleihin tuuli osui todella eli joen varressa oli kuin herran kukkarossa. Tuulesta ei tiennyt mitään ennen kuin meni rannalle, jossa laineet löivät barrikadien yli.

Pyöriä olen mainostanut jo varmaan kyllästymiseen asti, mutta silti on pakko jatkaa. Pyörillä näkee niin paljon enemmän kuin kävellen ehtisi tallaamaan - ainakin tällainen konkkajalka. Plussaa oli, että pyörät oli ilmaiset. Muuten olisi tuskin vuokrannut pyörää käydäkseen syömässä.
 Rahaa vaihdettiin 500€ ja se riitti kahdelle viikolle ruokiin (syötiin joka päivä sekä lounas että päivällinen), juomiin (oluet, kaffet, GT:t), taksimatkoihin, pikkuostoksiin ja runsaisiin tuliaisiin. Ja tuo oli siis vitsi kuten tutut arvasi. Mitään tuliaisia ei tuotu tälläkään kerralla. Ostettiin kyllä viimeisillä dongeilla Kit Katia lentoasemalta Nupulle, mutta puolet syötiin koneessa ja loput puolet täällä kotona.

Tavaraa ja vaatteita oli sopivasti: Petrillä yhdet sortsit liikaa. Lehdet ja kirjat luettiin just sopivasti. Yksi yhteinen kassi riitti, 18 kg.

Annika ja Kimmo oli loistavaa matkaseuraa - mikä ei tietenkään ollut yllätys. Viimeistään illaksi tehtiin aina ruokatreffit ja jaettiin monia hyviä hetkiä, keskusteluja, naurua ja hyvää & rentoa oloa. Tulevaakin suunniteltiin. Kiitos <3

Reissussa vahvistui into lähteä reppureissuun jonnekin sinne itään päin. Mikä vapaus olisi ottaa vaan passi, hammasharja, bikinit ja reppu selkään ja suunnata vaikka Indonesiaan. Pelkät käsimatkatavarat ja siitä vaan sukkana koneesta toiseen, veneestä bussiin. Jotkut pelottelee, että mitä vaan voi sattua, mutta voi se helikopterikin pudota päähän. Turha sitä on jäädä odottelemaan.

Petrin toive olisi suunnata seuraavaksi Kiinaan. Sieltä ei voi ihan tällaista blogia pitää, koska luin että siellä ei toimi naamakirja eikä bloggeri. Mutta vuodatus.net toimii! Tai ehkä sitä jo kesällä on suuntana Saksa - Tsekki... Matkakuumeeseen ei paljon buranat auta.

Kiitos kaikille blogia lukeneille ja kommentoinneille. Kiitos etenkin äitille, joka lähetti niin ihana viestin, jossa kiitti blogista, että ihan tuli itku Vietnamissa silmään. Ja kiitos myös Nupulle  - hienosti selvisit. Pienet miinukset siitä, että et kertaakaan lukenut tätä blogia. 5€ jäi lunastamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti